images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
19:00 |  У зв’язку із погіршенням погодних умов киян просять надавати перевагу громадському транспорту та не паркувати авто обабіч дороги
images images images
17:15 |  На столицю насувається негода: киян закликають бути обережними під час ожеледиці
images images images
17:00 |  Громадскість матиме доступ до редакцій рішень Київради
images images images
14:00 |  Українці застібнуть паски безпеки навіть в автобусах
images images images
11:00 |  Київ прагне отримати статус Європейської культурної столиці
images images images
08:00 |  Для громадян із вадами зору встановлять 3D-моделі зменшених історичних пам’яток
images images images
17:00 |  Сторінки історії: папір для першої київської друкарні везли човнами 250 км
images images images
14:00 |  На столичних мостах проводять ремонти. Водіїв просять передбачати більше часу на дорогу
images images images
11:00 |  У Києві за 2-3 роки планують замінити комплексно зношені мережі у найпроблемніших мікрорайонах
images images images
08:00 |  В Україні поширюють неправду про наявність нібито епідемії чуми, сказу та промислового ботулізму
images images images
19:00 |  Україна виступить в Шанхаї на п'ятому Кубку світу з карате Кіокушинкайкан ІКО Мацушима
images images images
17:00 |  Мобільний додаток Kyiv City Guide отримав престижну міжнародну відзнаку
images images images
14:00 |  97 інформаційних табло допомагають пересуватися Києвом
images images images
12:30 |  Пам’яті академіка Олександра Топачевського
images images images
11:00 |  Для радіо та телебачення збільшили квоти на українську
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2018 Бюджет міста Києва на 2018 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 12 вересня 2018 року, середа  №98 (5149) images
images
images
полоса
images
images
Життя
images
images
images
images 04/06/2018 03:00

Як запікати страви у фользі: маленькі хитрощі, про які потрібно знати


Відколи фольга стала одним із найпоширеніших кухонних «аксесуарів», кулінари запікають у ній все, що тільки можна: рибу, птицю, овочі, м’ясо. Завдяки цій помічниці, ви зможете урізноманітнити не тільки домашню вечерю, а й пікнік, поїздку на дачу, риболовлю чи полювання. Фольга не окислюється, вона легка, компактна, захищає продукти від псування (має термостійку властивість), перешкоджає поширенню запаху, зберігає вітаміни. А ще це ідеальна посудина, яку не потрібно мити. Загалом, одні лише плюси у цієї кухонної помічниці! Отже, їжа, приготована у цій сріблястій «упаковці» буде смачною і соковитою, якщо знати кілька нескладних хитрощів.

Що небажано загортати у фольгу
У фольги є ціла низка переваг: вона стійка до впливу харчових продуктів, не змінює їх смак і запах, не пропускає воду, жири, гази, мікроорганізми і ультрафіолетове випромінювання. Єдиний випадок, коли фольга може втратити свої цінні якості — взаємодія з кислотами. Тому продукти і страви з кислим смаком довгий час тримати у фользі не рекомендується. Коли не слід використовувати фольгу Попри усі переваги фольги, все ж є один нюанс, про який забувати не слід. Її не можна використовувати в мікрохвильовці. Вона відбиватиме мікрохвилі, і страва все одно залишиться сирою. А якщо фольга буде знаходитися ближче, ніж в 2-х сантиметрах від стінок мікрохвильової печі, ви ризикуєте спричинити появу іскор.

Товщина має значення
Коли купуєте фольгу, зверніть увагу на її товщину. Матеріал товщиною 9 мкм підходить для зберігання різних продуктів. Товщина 11 мкм використовується для приготування страв у духовці, ця фольга досить щільна. Найтовстіша фольга — 14 мкм — потрібна для запікання на грилі та для тих випадків, коли продукт повинен простояти в духовці досить довгий час.

Що і як запікати
Для запікання намагайтеся брати м’ясо без кісток. В іншому випадку потрібно стежити за тим, аби кісточки не порвали фольгу. Річкову рибу можна не розбирати. Овочі для запікання у фользі бажано обирати однакового розміру, щоб вони приготувалися одночасно. 

Якою стороною: матовою чи блискучою
Досить часто у господинь виникає питання про те, якою стороною класти фольгу на бритванку. Варто якомога детальніше розібратися в цьому. Сама по собі структура тонкого алюмінієвого листа для випікання має дві сторони: блискучу і матову. Від того, якою стороною класти фольгу на бритванку, залежить результат приготованого продукту. Блискуча сторона використовуваного покриття набагато краще відбиває тепло і не прилипає до страви. Саме тому загортати продукти слід так, щоб матова сторона була ззовні, а блискуча контактувала з їжею.

Загортання
Щоб загорнути шматок м’яса чи риби у фольгу герметично, зробіть так: складіть лист фольги вдвічі, викладіть страву на одну половину листа, зверху без натягу вільно накрийте другою половиною, загорніть краї по довгій стороні — вийде герметичний шов, зробіть ще два таких шви по боках. У вас вийде пакет, який потрібно акуратно притиснути навколо продукту, розташованого в ньому. При нагріванні пакет буде розправлятися, фольга надується, але при цьому герметичність не повинна порушитися. Запікаючи м’ясо або рибу, намагайтеся, щоб фольга щільно прилягала до поверхні продукту при упакуванні. При запіканні овочів, навпаки, залишайте трішки повітря — таким чином, овочі добре пропаряться, але не засмажаться.

Порядок укладання інгредієнтів
Для того, щоб м’ясо краще пропеклось і було насиченим ароматами спецій і овочів, зробіть на його поверхні надрізи ножем. Кладіть на дно фольги спочатку овочі, а зверху – м’ясо, натерте спеціями. Так головна страва не пригорить і максимально насититься парою та ароматом овочів.

Готуємо в «лінивому» режимі
Оскільки фольга не дає випаруватися волозі, значить, допустити пересушування або пригорання продукту майже неможливо. Оптимальна температура в духовці для приготування м’яса у фользі — 170 °С, птиці — 160 °С, риби — 145 °С. При запіканні на відкритому вогні, дочекайтесь, поки вугілля трішки охолоне – так ви зможете запекти у фользі страву, не переживаючи, що вона пригорить.

Як зробити рум’яну скоринку?
Щоб на м’ясі вийшла рум’яна скориночка, розгорніть фольгу, коли страва майже готова і запікайте ще 5-10 хвилин. Не забувайте, що при порушенні герметичності фольги, назовні вийде гарячий пар, тому дійте максимально обережно!

Як дізнатися, що страва готова
М’ясо готове, якщо шви в фользі потемніють і з’явиться характерний аромат смачної страви. Картоплю можна перевірити гострим ножем чи дерев’яною паличкою, при цьому прокол не впливатиме на швидкість приготування. Птиця, риба і бринза вважаються готовими, коли фольга надувається.

Джерело



прочитало 6274 чoловік   

полоса
   

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
17:00 | Ботаніки показали унікальну рослину.
images
images
06:00 | Названо найкращий час для ароматної кави.
images
images
01:00 | Нашу галактику бомбардують мандрівні зірки.
images
images
01:00 | Науковці створять жуків-шпигунів.
images
images
22:00 | Вчені відкрили таємницю стародавньої "руки Бога".
images
images
16:00 | Киянин вирушить на безлюдний острів Тихого океану для радіоекспедиції.
images
images
03:00 | Життя на Землі має інопланетне походження – вчені.
images
images
01:00 | Фермер 30 років підпирав двері сараю каменем за $100 тис.
images
images
22:00 | Сховище для бактерій врятує людство від хвороб майбутнього – вчені.
images
images
01:00 | Вчені виявили артефакти, які випередили свій час.
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 1.519 sec