images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
08:00 |  Синоптики знову попередили про ожеледицю
images images images
17:00 |  Уперше українською:
images images images
14:00 |  Станція метро "Виставковий центр" може отримати новий вихід
images images images
11:00 |  Перо й до Києва доведе: у столиці відбудеться фінал "Лескара 2018"
images images images
08:00 |  У касах столичного метрополітену встановили банківські термінали
images images images
19:00 |  У зв’язку із погіршенням погодних умов киян просять надавати перевагу громадському транспорту та не паркувати авто обабіч дороги
images images images
17:15 |  На столицю насувається негода: киян закликають бути обережними під час ожеледиці
images images images
17:00 |  Громадскість матиме доступ до редакцій рішень Київради
images images images
14:00 |  Українці застібнуть паски безпеки навіть в автобусах
images images images
11:00 |  Київ прагне отримати статус Європейської культурної столиці
images images images
08:00 |  Для громадян із вадами зору встановлять 3D-моделі зменшених історичних пам’яток
images images images
17:00 |  Сторінки історії: папір для першої київської друкарні везли човнами 250 км
images images images
14:00 |  На столичних мостах проводять ремонти. Водіїв просять передбачати більше часу на дорогу
images images images
11:00 |  У Києві за 2-3 роки планують замінити комплексно зношені мережі у найпроблемніших мікрорайонах
images images images
08:00 |  В Україні поширюють неправду про наявність нібито епідемії чуми, сказу та промислового ботулізму
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2018 Бюджет міста Києва на 2018 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 12 вересня 2018 року, середа  №98 (5149) images
images
images
полоса
images
images
Здоров‘я
images
images
images
images 16/07/2014 09:37

Як правильно вибрати кавун


У Києві вже повним ходом торгують ранніми кавунами. Ця ягода дає безліч корисних вітамінів нашому організму: у кавуні міститься клітковина, залізо, калій, пектин, лікопен і безліч вітамінів.

Але трапляється, що куплений кавун викликає досаду – і не солодкий він, і якийсь занадто блідий, навіть сухий усередині. Адже ви так ретельно його вибирали, та і продавець порекомендував вам узяти саме цей. Як же вибрати кавун, щоб не розчаруватися? Адже поганий кавун, наприклад, в якому є надлишок нітратів, завдасть шкоди вашому організму.

Вибираємо кавун

Якщо ви бачите, що прожилки на м’якоті кавуна товсті, жовтого, а не білого кольору, то це може говорити про надлишок нітратів, отже, такий кавун небезпечний.

Хоча, у наш час практично неможливо знайти стовідсотково екологічно чисті продукти, але все таки потрібно знати, що в кавуні допустимий вміст нітратів не має бути більше 60 міліграма/кг.

До речі, щоб визначити, чи дійсно яскраво-яскраво-червоний колір кавуна натуральний, або ж кавун був пофарбований, потрібно покласти шматочок м’якоті в стакан з водою. Якщо вода забарвилася, то кавун підфарбований, а якщо просто стала каламутною, то немає.

Але давайте по порядку. Ви вирішили купити кавун. Для початку потрібного визначитися з місцем покупки – ніколи не купуйте кавун в підозрілих місцях. Взагалі, не потрібно соромитися питати у продавця свідоцтво санепідемстанції. Зверніть особливу увагу на те, наскільки чисте місце продажу кавунів, що по правилах точка продажу повинна знаходитися під навісом, а кавуни повинні лежати в спеціальних піддонах заввишки не менше двадцяти сантиметрів. І у жодному випадку не можна купувати кавуни, які продаються уздовж автомобільних доріг, – ви тільки представте, скільки поганих речовин з повітря вберуть вони через шкірку!

Ми часто здійснюємо одну і ту ж помилку – просимо продавця вибрати нам смачний кавун. Але ж немає ніякої гарантії, що він вибере для вас дійсно хороший кавун, а не той, який довго не вдається продати. Тому краще самим робити вибір.

Ніколи не купуйте кавун з вирізом, адже ви ж не знаєте, наскільки чистий ніж був у продавця. І ніколи не купуйте пошкоджений кавун, навіть якщо вам пропонують його за меншу ціну, пам’ятаєте приказку, що «скупий платить двічі»?

При постукуванні по кавуну ви повинні почути глухий звук – це ознака зрілості. Якщо у вас вистачає сил стискувати кавун руками, і при цьому ви чуєте тріск – це просто відмінно, беріть, такий кавун обов’язково виявиться смачним.

Також ознакою стиглості є невелика плямочка яскраво-жовтого кольору на боці кавуна (але тільки не білого!) – цим боком кавун лежав на землі. Якщо ця пляма достатньо великого розміру, то це говорить не на користь кавуна, швидше за все, йому доводилося дозрівати не в дуже хороших умовах, при недоліку світла, тому навряд чи він буде солодким і смачним.

Форма кавуна має бути правильна, куляста, а колір – темний, на якому виразно видно світлі смужки. Чим контрасніший колір, тим смачніший кавун.

Зверніть пильну увагу на шкірку – вона має бути блискучою, без матового нальоту, а її верхній шар можна легко подряпати нігтем. На поверхні кавуна не повинно бути тріщин, плям, крапок (крапки можуть з’явитися в результаті ін’єкції препарату для посилення зростання або ж рідини, що підфарбовує).

Краще всього вибирати кавуни середнього розміру (від шести до десяти кілограмів), дуже великий кавун, можливо, перегодований препаратами, що підсилюють зростання, а маленький, як правило, незрілий.

Якщо куплений вами кавун має кислий запах, то у жодному випадку не можна його їсти – можна легко отримати харчове отруєння.

 



прочитало 8291 чoловік   

полоса
   

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
17:00 | На "Золотих воротах" навчать діагностувати інсульт.
images
images
14:00 | Киянок закликають перевірити своє здоров’я.
images
images
22:00 | 7 психічних розладів, які переслідують жителів великих міст.
images
images
12:00 | Медичне страхування має бути невід’ємною частиною медичної реформи.
images
images
08:00 | До Всесвітнього дня тромбозу та Всесвітнього дня боротьби з інсультом кияни зможуть пройти безкоштовні обстеження.
images
images
03:00 | Гречка з молоком: разом чи порізно?.
images
images
20:00 | 20-ти секундна звичка, яка збереже здоровя вашого хpебта на довгі роки.
images
images
20:00 | 6 способів захисту від застуди, про які мало кому відомо.
images
images
08:00 | Цей овоч є "ліками" для мозку і печінки.
images
images
06:00 | 10 небезпечних хвороб, що виникають через молоко.
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 0.4323 sec