За умови підвищених температур у літній період та з метою дотримання законодавства щодо якості та безпечності харчових продуктів, реалізація швидкопсувної продукції на столичних ярмарках допускається лише за умови суворого та неухильного дотримання температурного режиму зберігання не більше +6°.
«У разі фіксації порушень на ярмарках, організаторами яких є КП, підпорядковані Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, та РДА, змушені будемо ініціювати припинення роботи такої ярмарки до осені», – повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Андрій Мельничук.
Заборона стосується м’яса свіжого та м’ясопродуктів, ковбасних та м’ясних виробів, молока та молочних продуктів, риби свіжої, мороженої, копченої, в’яленої та інших продуктів, умови зберігання та реалізації яких вимагають дотримання вищевказаної температури. Крім того, на ярмарок не допускається продукція, що не пройшла ветеринарно-санітарну експертизу, та без наявності документів про проходження і підтвердження її безпечності та якості.
«На численні прохання киян, відновлюючи продаж риби, молока та м’яса, ми значно посилюємо контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері продуктової безпеки та правил організації ярмарків», – акцентував Андрій Мельничук