![]() |
Не підходить для закуски важка і гостра їжа, що містить часник, хрін, цибулю, гірчицю - ці продукти гальмують окислення алкоголю. Про це повідомляє сайт health info.
Цукерками і тортами закушувати спиртні напої не можна категорично. І вживати під час застіль у великих кількостях солодкі напої теж не варто. Алкоголь і цукор переробляються практично за одним принципом, але першим переробляти організм почне цукор, адже він енергетично більш цінний, ну а алкоголь в цей час буде розщеплюватися повільніше.
- Не варто подавати в якості закуски і смажені або мариновані гриби. Це важка для організму їжа, до того ж, ви напевно знаєте, що вони перетравлюються шлунком не до кінця. І поки шлунок буде «возитися» з грибочками, розщеплювати алкоголь він буде не в змозі, - каже лікар-дієтолог Людмила Бабич.
При цьому, найголовніше правило: не можна пити без закуски і на голодний шлунок.