images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
06:00 |  5 важливих ранкових звичок
images images images
03:00 |  ПриватБанк попередив клієнтів про новий вид шахрайства
images images images
01:00 |  Скільки потрібно сміятися, щоб жити довше: висновок вчених
images images images
22:00 |  В Єгипті археологи знайшли близько 8 мільйонів мумій собак
images images images
20:00 |  Ясновєди та Сварги: як називали новонароджених киян у 2018 році
images images images
18:00 |  На Україну чекає новий метеоудар
images images images
16:00 |  Рух транспорту розв’язкою на перетині проспекту Леся Курбаса та вулиць Гната Юри та Володимира Покотила відкрито
images images images
14:00 |  Київ уперше прийматиме Чемпіонат світу зі стрибків у воду серед юніорів
images images images
12:00 |  Які українські купюри змінять обличчя
images images images
10:00 |  Киянам нагадали про необхідність повірки лічильників
images images images
08:00 |  Де цього тижня в Києві триватимуть сезонні ярмарки
images images images
06:00 |  Який мед від чого допомагає
images images images
03:00 |  Французький фермер 4 роки приховував слона
images images images
01:00 |  На полях Ірландії проступили сліди древніх цивілізацій
images images images
22:00 |  До сезону: найцінніші властивості абрикосів
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2018 Бюджет міста Києва на 2018 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 18 вересня 2015 року, п'ятниця  №131 (4727) images
images
images
полоса
images
images
Життя
images
images
images
images 27/10/2017 03:00

Російські вчені запропонували опромінювати рибу радіацією: головне – не перестаратися


Дослідники з Калузького державного університету знайшли спосіб продовжити термін придатності риби і м'яса в чотири рази.

Вони запропонували опромінювати їжу електронним випромінюванням. За словами вчених, цей процес повністю безпечний: безпечніший, аніж розігрівати їжу у мікрохвильовці. Результати дослідження вони опублікували в науковому журналі "Радіація і ризик", пише Tjournal.

Вчені розповіли, що їжа тваринного походження так швидко псується через різноманітні бактерії, які беруть участь в процесі розкладання тканин померлого організму.

Найбільше до цього процесу схильні рибні страви, які не піддавалися термічній обробці. Дослідники з'ясували, що якщо опромінювати подібну їжу іонізуючим випромінюванням, то воно знищить всі мікроби й бактерії всередині їжі, сповільнивши її розкладання.

За словами вчених, чим сильніша інтенсивність опромінення, тим більше бактерій помруть. Однак, якщо перестаратися, то зруйнуються і клітини м'яса, що призведе до появи неприємного смаку і канцерогенів (речовин, що викликають рак). Згідно з результатами експерименту, негативних наслідків можна уникнути, якщо не перевищувати максимальну межу опромінення в 5 мегаелектронвольт (МеВ).

Поки що обмеженням є товщина м'яса: воно повинно бути не товще 2,5 сантиметрів, інакше випромінювання не добереться до всіх ділянок їжі. Нову розробку можна буде застосовувати для вже упакованих продуктів.

За словами керівника Радіаційного центру Інституту ядерної фізики Олександра Брязгіна, опромінених радіацією риба повністю безпечна, бо використання опромінення "принципово не відрізняється" від термічної обробки консервів.

Якщо ми не боїмося нагріву їжі, то чому повинні побоюватися радіаційного методу, – зазначив він.

Іонізуюче випромінювання поширене у світовій практиці обробки продуктів. Цим способом обробляють продукти в 60 різних країнах світу, включаючи США і багато держав в Європі.

Джерело: 24tv.ua



прочитало 11919 чoловік   

полоса
   

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
22:00 | В Єгипті археологи знайшли близько 8 мільйонів мумій собак.
images
images
03:00 | Французький фермер 4 роки приховував слона .
images
images
01:00 | На полях Ірландії проступили сліди древніх цивілізацій.
images
images
03:00 | Вчені розповіли, скільки тонн космічного сміття на орбіті Землі.
images
images
01:00 | “Пальці диявола”: на Прикарпатті знайшли унікальні гриби.
images
images
18:00 | На Тальнівщині археологи знайшли будинки трипільців, яким понад 6 тисяч років .
images
images
03:00 | Вчені розповіли, що відбувається зі свідомістю людини після смерті.
images
images
01:00 | NASA опублікувало фотографію “павуків” з Марса .
images
images
22:00 | Вдвічі більша за Юпітера комета прямує до Землі.
images
images
03:00 | Найдавніший слід людини знайшли у найнесподіванішому місці.
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 1.0621 sec