images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
16:00 |  Понад 200 тисяч громадян звернулося до столичної адміністрації у 2017 році
images images images
14:00 |  Київ візьме участь у впливовому інвестиційному форумі
images images images
12:00 |  У Києві стартували громадські заходи до Дня Героїв Небесної Сотні і вшанування подвигу учасників Революції Гідності
images images images
10:00 |  У Києві запрацюювали 20 пунктів обігріву
images images images
08:00 |  У Контакт-центрі відбудеться "пряма лінія" з питань транспорту столиці
images images images
06:00 |  Столиця готова до снігопадів
images images images
03:00 |  16 січня рух транспорту Південним мостом частково обмежать
images images images
01:00 |  Цей найдоступніший засіб блокує старіння і допоможе схуднути
images images images
22:00 |  Як правильно пити каву
images images images
20:00 |  Цукерберг розповів, якими будуть зміни у стрічці Facebook
images images images
18:00 |  Польські сири в Україні виявилися на 100% фальсифікатом
images images images
16:00 |  3Д-шоу на Річковому вокзалі повернеться до Києва весною
images images images
14:00 |  У Києві придбали 140 контейнерів для небезпечних відходів і планують розширювати кількість ємностей для роздільного збору
images images images
12:00 |  Київська влада цього року продовжить оновлювати туристичну інфраструктуру міста
images images images
10:00 |  "Вартові" Виноградаря перетворюють свій масив на простір комфорту
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2018 Бюджет міста Києва на 2018 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 12 серпня 2015 року, середа  №116 (4712) images
images
images
полоса
images
images
Життя
images
images
images
images 27/10/2017 03:00

Російські вчені запропонували опромінювати рибу радіацією: головне – не перестаратися


Дослідники з Калузького державного університету знайшли спосіб продовжити термін придатності риби і м'яса в чотири рази.

Вони запропонували опромінювати їжу електронним випромінюванням. За словами вчених, цей процес повністю безпечний: безпечніший, аніж розігрівати їжу у мікрохвильовці. Результати дослідження вони опублікували в науковому журналі "Радіація і ризик", пише Tjournal.

Вчені розповіли, що їжа тваринного походження так швидко псується через різноманітні бактерії, які беруть участь в процесі розкладання тканин померлого організму.

Найбільше до цього процесу схильні рибні страви, які не піддавалися термічній обробці. Дослідники з'ясували, що якщо опромінювати подібну їжу іонізуючим випромінюванням, то воно знищить всі мікроби й бактерії всередині їжі, сповільнивши її розкладання.

За словами вчених, чим сильніша інтенсивність опромінення, тим більше бактерій помруть. Однак, якщо перестаратися, то зруйнуються і клітини м'яса, що призведе до появи неприємного смаку і канцерогенів (речовин, що викликають рак). Згідно з результатами експерименту, негативних наслідків можна уникнути, якщо не перевищувати максимальну межу опромінення в 5 мегаелектронвольт (МеВ).

Поки що обмеженням є товщина м'яса: воно повинно бути не товще 2,5 сантиметрів, інакше випромінювання не добереться до всіх ділянок їжі. Нову розробку можна буде застосовувати для вже упакованих продуктів.

За словами керівника Радіаційного центру Інституту ядерної фізики Олександра Брязгіна, опромінених радіацією риба повністю безпечна, бо використання опромінення "принципово не відрізняється" від термічної обробки консервів.

Якщо ми не боїмося нагріву їжі, то чому повинні побоюватися радіаційного методу, – зазначив він.

Іонізуюче випромінювання поширене у світовій практиці обробки продуктів. Цим способом обробляють продукти в 60 різних країнах світу, включаючи США і багато держав в Європі.

Джерело: 24tv.ua



прочитало 8414 чoловік   

полоса
   

полоса
СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМАimages images

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
01:00 | Чому жінки частіше страждають від депресії, – пояснення психіатра.
images
images
01:00 | Жінка в пирозі знайшла чек на кругленьку суму.
images
images
22:00 | Вчені дізналися, чи переживаємо ми біль, коли помираємо.
images
images
01:00 | У пустелі Сахара випав сніг.
images
images
22:00 | Самотність для чоловіків небезпечніша, ніж для жінок — вчені.
images
images
06:00 | Укргідрометцентр: рання весна цілком можлива.
images
images
20:00 | Замість в'язання — боксерські рукавиці: африканські бабусі довели, що улюблене хобі не має вікових обмежень.
images
images
03:00 | У Китаї виявили величезний "містичний" крижаний диск.
images
images
22:00 | Унікальне явище: над Землею зійде "блакитний місяць".
images
images
01:00 | П'ять простих способів пригальмувати старіння .
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 0.2802 sec