images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
16:00 |  В столиці розроблять міську програму національно-патріотичного виховання
images images images
14:00 |  До Дня Гідності і Свободи в Києві прозвучать оперні хіти
images images images
12:00 |  Комунальні служби завершують дорожньо-будівельний сезон
images images images
10:00 |  У Києві триває профілактична кампанія проти грипу та гострих респіраторних інфекцій
images images images
08:00 |  Підготовка програми "Київ без бар’єрів" буде завершена до кінця листопада
images images images
06:00 |  У Подільському районі триватимуть безкоштовні медичні обстеження (адреси)
images images images
18:00 |  21-24 листопада в МВЦ відбудеться XVI Міжнародний промисловий форум
images images images
16:00 |  “Льодовиковий період”: у Києві влаштують фестиваль снігових фігур
images images images
14:00 |  У Києві презентували роман "Свобода" азербайджанської письменниці Афаг Масуд
images images images
12:00 |  Правоохоронців перевірятимуть щодо тиску на представників бізнесу
images images images
10:00 |  У Києві відбудеться міжнародний фестиваль циганського мистецтва
images images images
08:00 |  Громадський бюджет об’єднує киян і владу – Геннадій Пліс
images images images
06:00 |  Київ святкуватиме Різдво з усім світом
images images images
18:00 |  Оголошено конкурс на створення арт-об’єкта "Новорічна ялинка – як символ мрії про майбутнє"
images images images
16:00 |  Пеня за несплачені комунальні послуги: скільки, за що та коли нараховується
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2017 Бюджет міста Києва на 2017 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 12 серпня 2015 року, середа  №116 (4712) images
images
images
полоса
images
images
Життя
images
images
images
images 27/10/2017 03:00

Російські вчені запропонували опромінювати рибу радіацією: головне – не перестаратися


Дослідники з Калузького державного університету знайшли спосіб продовжити термін придатності риби і м'яса в чотири рази.

Вони запропонували опромінювати їжу електронним випромінюванням. За словами вчених, цей процес повністю безпечний: безпечніший, аніж розігрівати їжу у мікрохвильовці. Результати дослідження вони опублікували в науковому журналі "Радіація і ризик", пише Tjournal.

Вчені розповіли, що їжа тваринного походження так швидко псується через різноманітні бактерії, які беруть участь в процесі розкладання тканин померлого організму.

Найбільше до цього процесу схильні рибні страви, які не піддавалися термічній обробці. Дослідники з'ясували, що якщо опромінювати подібну їжу іонізуючим випромінюванням, то воно знищить всі мікроби й бактерії всередині їжі, сповільнивши її розкладання.

За словами вчених, чим сильніша інтенсивність опромінення, тим більше бактерій помруть. Однак, якщо перестаратися, то зруйнуються і клітини м'яса, що призведе до появи неприємного смаку і канцерогенів (речовин, що викликають рак). Згідно з результатами експерименту, негативних наслідків можна уникнути, якщо не перевищувати максимальну межу опромінення в 5 мегаелектронвольт (МеВ).

Поки що обмеженням є товщина м'яса: воно повинно бути не товще 2,5 сантиметрів, інакше випромінювання не добереться до всіх ділянок їжі. Нову розробку можна буде застосовувати для вже упакованих продуктів.

За словами керівника Радіаційного центру Інституту ядерної фізики Олександра Брязгіна, опромінених радіацією риба повністю безпечна, бо використання опромінення "принципово не відрізняється" від термічної обробки консервів.

Якщо ми не боїмося нагріву їжі, то чому повинні побоюватися радіаційного методу, – зазначив він.

Іонізуюче випромінювання поширене у світовій практиці обробки продуктів. Цим способом обробляють продукти в 60 різних країнах світу, включаючи США і багато держав в Європі.

Джерело: 24tv.ua



прочитало 3717 чoловік   

полоса
   

полоса
СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМАimages images

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
06:00 | Раптове зникнення плям на Сонці зробило його "ідеальним".
images
images
22:00 | Український Хелловін або Велесова ніч: історія, традиції, обряди, прикмети.
images
images
20:00 | У Росії думають, що Захід збирає біоматеріал росіян для створення зброї.
images
images
03:00 | Вчені знайшли незвичайне застосування старим смартфонам.
images
images
06:00 | У столиці очікуються складні погодні умови.
images
images
03:00 | Як не “спалитись”: три слова, що вказують на брехню жінок.
images
images
01:00 | В морі затопили 25-метрового кракена, щоб створити кораловий риф і арт-галерею.
images
images
22:00 | З'явилися ялинкові іграшки з віскі, джином і горілкою.
images
images
14:00 | 9 порад, як зробити своє приміщення теплішим.
images
images
01:00 | Заміст човна — гарбуз: у США відбулися веселі перегони.
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 2.0583 sec