images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
16:00 |  Центр Києва може стати платним для автомобілістів
images images images
14:00 |  Як вижити у спеку: Супрун розвіяла черговий міф
images images images
12:00 |  У ЦКС проводять безкоштовні лекції для людей літнього віку з питань онлайн оплати "комуналки"
images images images
10:00 |  Київ підписав із компанією «Visa» угоду про партнерство та співробітництво
images images images
08:00 |  ЦКС нагадує про можливість передачі показань квартирних лічильників в онлайн-режимі
images images images
06:00 |  У Києві з’явився відьомський мурал
images images images
03:00 |  До 22 червня у Києві утримуватимуться метеорологічні умови, що сприяють забрудненню повітря
images images images
01:00 |  У Китаї вперше потрапив на відео "чарівний кролик"
images images images
22:00 |  У мережі відреагували на появу нової прозорої кока-коли
images images images
20:00 |  Де у столиці можна підхопити "щурячу хворобу"
images images images
18:00 |  У Солом’янському районі столиці відкрито оновлений парк
images images images
16:00 |  В Україні з'явиться нова професія - оцінювач завданої моральної шкоди
images images images
14:00 |  У "Київтеплоенерго" розповіли про процедуру укладання договорів на постачання тепла і гарячої води
images images images
12:00 |  До Києва приїдуть близько 500 учених
images images images
10:00 |  У столиці пройдуть сезонні ярмарки (адреси)
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2018 Бюджет міста Києва на 2018 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 12 серпня 2015 року, середа  №116 (4712) images
images
images
полоса
images
images
Життя
images
images
images
images 27/10/2017 03:00

Російські вчені запропонували опромінювати рибу радіацією: головне – не перестаратися


Дослідники з Калузького державного університету знайшли спосіб продовжити термін придатності риби і м'яса в чотири рази.

Вони запропонували опромінювати їжу електронним випромінюванням. За словами вчених, цей процес повністю безпечний: безпечніший, аніж розігрівати їжу у мікрохвильовці. Результати дослідження вони опублікували в науковому журналі "Радіація і ризик", пише Tjournal.

Вчені розповіли, що їжа тваринного походження так швидко псується через різноманітні бактерії, які беруть участь в процесі розкладання тканин померлого організму.

Найбільше до цього процесу схильні рибні страви, які не піддавалися термічній обробці. Дослідники з'ясували, що якщо опромінювати подібну їжу іонізуючим випромінюванням, то воно знищить всі мікроби й бактерії всередині їжі, сповільнивши її розкладання.

За словами вчених, чим сильніша інтенсивність опромінення, тим більше бактерій помруть. Однак, якщо перестаратися, то зруйнуються і клітини м'яса, що призведе до появи неприємного смаку і канцерогенів (речовин, що викликають рак). Згідно з результатами експерименту, негативних наслідків можна уникнути, якщо не перевищувати максимальну межу опромінення в 5 мегаелектронвольт (МеВ).

Поки що обмеженням є товщина м'яса: воно повинно бути не товще 2,5 сантиметрів, інакше випромінювання не добереться до всіх ділянок їжі. Нову розробку можна буде застосовувати для вже упакованих продуктів.

За словами керівника Радіаційного центру Інституту ядерної фізики Олександра Брязгіна, опромінених радіацією риба повністю безпечна, бо використання опромінення "принципово не відрізняється" від термічної обробки консервів.

Якщо ми не боїмося нагріву їжі, то чому повинні побоюватися радіаційного методу, – зазначив він.

Іонізуюче випромінювання поширене у світовій практиці обробки продуктів. Цим способом обробляють продукти в 60 різних країнах світу, включаючи США і багато держав в Європі.

Джерело: 24tv.ua



прочитало 11592 чoловік   

полоса
   

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
01:00 | У Китаї вперше потрапив на відео "чарівний кролик".
images
images
22:00 | У мережі відреагували на появу нової прозорої кока-коли.
images
images
01:00 | Вчені: дата загибелі людства насправді значно ближче.
images
images
01:00 | Унікальне явище: науковці побачили, як Чорна діра розриває зірку.
images
images
20:00 | На Землі знайшлися “інопланетні” віруси.
images
images
03:00 | Вчені відкрили планету з найкоротшим роком.
images
images
22:00 | Картопля в поліетилені: вчені розробили метод, завдяки якому можна швидко та дешево зібрати великий урожай.
images
images
03:00 | 8 неочевидних ознак бідної людини.
images
images
03:00 | Вчені пояснили, як відпустка впливає на організм.
images
images
01:00 | Синоптики попередили про дві магнітні бурі, які накриють планету у найближчі дні.
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 0.3253 sec