images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
01:00 |  Шанувальники розкритикували "неідеальну" фігуру Кардашян і вона впала у депресію (фото)
images images images
22:00 |  Стала відома точна дата запровадження безвізу для українців
images images images
20:00 |  На кладовищі неповнолітній убив подругу дерев'яним хрестом
images images images
18:00 |  В Україні ЗМІ стали трохи вільнішими
images images images
16:00 |  2 та 3 травня столичні Центри обслуговування платників працюватимуть довше
images images images
14:00 |  У Києві відбудеться безкоштовний сімейний фестиваль "Family Day"
images images images
12:00 |  Українці не мають коштів на лікування - статистика
images images images
10:00 |  У столиці пропонують збудувати п’ять нових центрів поводження з відходами
images images images
08:00 |  У суботу киян запрошують приєднатися до наймасштабнішого прибирання в країні
images images images
06:00 |  У Facebook з'явився додаток, який дозволяє відслідковувати, хто видалив вас з друзів
images images images
03:00 |  Вчені: мобільні телефони руйнують сім'ї
images images images
01:00 |  Незвичайні способи використання залишків щоденних напоїв
images images images
22:00 |  Які проблеми зі здоров'ям чекають чоловіків після 40 років
images images images
20:00 |  Травознаї підтвердили, що крапива замінює семеро лікарів
images images images
18:00 |  Кияни зможуть долучитися до формування Громадської ради при КМДА
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2017 Бюджет міста Києва на 2017 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    |    |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 12 лютого 2010 року, п'ятниця  №20 (3651) images
images
images
полоса
images
images
Київ
images
images
images
images 16/02/2010 10:36

«Вечірка» шукала місця, де можна навчитись готувати не лише смачно, а й творчо та красиво


Минулого тижня у Києві відбулося відкриття першої в країні art-food школи. «Арт-фуд – це дуже модний напрям. Він виник в Європі ще в 1970-х роках, і лише зараз приходить до нас. Усе розпочалося з того, що швейцарський художник Даніель Споеррі проголосив їду матеріалом для художніх експериментів. Слово «арт-фуд» включає живопис, фешн, а також власне страви», – розповіла директор школи і власниця ресторану «Бульвар-кафе» Віола Кім. Щоправда, першопроходець Даніель Споеррі був відомий своїми столами, заваленими недоїдками, брудними тарілками, недопалками, чашками, папірцями, вилками і ложками. Сліди буйної трапези приклеювалися, або навіть прикручувалися гвинтами до столу, від якого відпилювали ніжки. Виходила картина, яку вішали на стіну. Тоді, в 1970-ті, Даніель Споеррі організував Eat Art Gallery, де численні художники виставляли «твори» з їстівних матеріалів і харчових відходів.
Підхід сьогоденної арт-фуд школи зовсім інакший. Вона покликана як надавати задоволення і самовираження від самого процесу приготування, так і отримувати в результаті художній та їстівний продукт. Темою першого уроку в київській школі було створення авторських валентинок. Для цього пряники у вигляді серця розмальовували шоколадом і різнокольоровою глазур'ю. Першими «учнями» школи сталі зірки вітчизняного шоу-бізу – артистка Анжеліка Рудницька, дівчата з гуртів «69» та «Закльопки», телеведуча Тала Калатай та інші.
Спочатку планується проводити заняття раз на місяць, а пізніше влаштовувати майстер-класи щотижня, по вихідних. Викладачами запрошуватимуть спеціалістів нестандартних гастрономічних напрямів. Один з них – майстер міжнародної категорії з карвінгу (художня різка по овочам і фруктам) Олександр Станіславський – провів презентацію на першому уроці. Під його вмілими руками буряк перетворився на троянду, а огірок – на листя.«За допомогою арт-фуду можна оригінально оформити фуршетні столи, викласти цілі картини із суші з різною начинкою», – розповіла про застосування новації Віола Кім.

Для тих, хто хоче навчитися готувати передусім смачно і, можливо, здобути ще одну професію, «Вечірка» пропонує добірку кулінарних курсів Києва.

Школа ресторанного бізнесу «Класик»

Майбутніх кухарів та кондитерів навчають теорії і практиці кулінарної майстерності протягом 3 місяців. Кухня загальноєвропейська, заняття відбуваються зранку по три години, крім п’ятниці, суботи та неділі. Практична частина занять проходить у ресторанах міста. Викладає досвідчений технолог Жанна Смирнова.
Вартість: 2600 (для кухарів) – 2000 (для кондитерів) гривень за курс.
Адреса: вул. Дружківська, 10
Тел.: 400-85-66, (067) 287-2711

Технікум громадського харчування
Проводяться курси кухарів і кондитерів з видачею відповідних сертифікатів (3-й розряд для кухарів і 4-й – для кондитерів) Заняття тривають 6 місяців з 10:00 до 15:30, навчають теорії (11 дисциплін) та практиці безпосередньо в ресторанах. Можливе стажування та працевлаштування.
Вартість: 220 гривень за місяць.
Адреса: вул. Чигорина, 57
Тел.: 528-14-01

Інститут підготовки кадрів промисловості
На курсах навчають, як правильно приготувати, оформити і подати страви української, європейської і східної кухні, а потім відправлять на практику в ресторани Києва. Заняття проходять протягом 4-х місяців, 4 рази на тиждень, вдень і/або ввечері.
Вартість: 800 гривень на місяць.
Адреса: Лук’янівська, 65/67
Тел.: 417-20-10, 417-41-55.

Курси кулінарії «Матіола»
За п’ять місяців обіцяють навчити технології приготування, підбору продуктів та оформленню святкового столу. Заняття проходять раз на тиждень по вівторках і середах (4 години). Викладає кухар вищої категорії. Після закінчення видається свідоцтво.
Вартість 490 гривень на місяць
Адреса: Зоологічна, 6
Тел.: 455-94-85, 451-79-01.


Школа ресторанної справи при учбовому центрі «Анастасія»
Тут можна пройти кілька рівнів навчання і здобути відповідні розряди – від третього (на першому базовому рівні) до шостого (на п’ятому рівні) і стати шеф-кухарем. На заняттях запрошені кухарі навчають технології приготування, ресторанним рецептам різних кухонь, оформленню святкового чи фуршетного столу. Повний курс передбачає 172 учбових години і триває до 3 місяців. Базовий рівень можна здолати за 17 занять (68 годин).
Вартість: повний курс – 3300 грн. або 921 грн./міс., базовий – 700 гривень.
Адреса: Островського, 58
Тел.: 331-0206

Школа кулінарного мистецтва Миколи Тищенка
У школі власника «Нашої карти» набирають групи залежно від особистих побажань – від новачків до професійних кухарів, що бажають підвищити кваліфікацію. Заняття проходять три рази на тиждень по півдня протягом 2 місяців у ресторанах мережі «Наша карта». До вартості навчання входить спеціальна форма для кухарів та продукти. Кращі учні мають можливість влаштуватися працювати в мережу «Наша Карта».
Вартість: 8500 гривень
Тел.: (095) 779-00-30

Школа карвінгу по овочах і фруктах
Компанія «Моцарт кейтерінг» дає ексклюзивні уроки карвінгу – декоративного вирізування по овочах і фруктах. Заняття проводить дипломований майстер з тайського мистецтва карвінгу в Києві Олександр Станіславський. Заняття організовують індивідуальні і групові, один рівень триває день (8 годин), повний курс включає 6 рівнів (6 днів).
Вартість: 800 грн. за один рівень
Тел.: 221-23-94, (050) 33-22-160

Кулінарна школа при Центрі оздоровчих практик «Сім Я»
Професійні кухарі навчать, як харчуватися правильно, з користю для власного здоров’я і при цьому дуже смачно. В переліку майстер-класів японська, китайська, традиційні індійська та єврейська, українська, італійська кухні, а також коктейлі, страви з риби, шашлики і десерти. Заняття відбуваються за записом у суботу чи неділю у групі з 8 чоловік. До вартості входять продукти і дегустація відповідних до кухні напоїв.
Вартість: 400 грн. за майстер-клас
Адреса: вул. Щорса, 31
Тел.: 353-19-19
Сайт: www.7ya.be.

«Вечірній Київ»



прочитало 3619 чoловік   

полоса
СОЦІАЛЬНА РЕКЛАМАimages images

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
16:00 | 2 та 3 травня столичні Центри обслуговування платників працюватимуть довше.
images
images
08:00 | У суботу киян запрошують приєднатися до наймасштабнішого прибирання в країні .
images
images
18:00 | Кияни зможуть долучитися до формування Громадської ради при КМДА.
images
images
16:00 | Оновлена Поштова площа зустрічатиме гостей вже на початку травня.
images
images
14:00 | Карта України з квітів, розмальовані паркани та пісні на Контрактовій.
images
images
12:00 | Понад понад 100 малюнків японських школярів покажуть киянам в рамках виставки "Діти світу – за мир".
images
images
08:00 | У Києві вшановують пам’ять постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.
images
images
22:00 | У середмісті столиці з‘явиться гігантська веселка.
images
images
20:00 | У парку Шевченка юних киян "влаштовуватимуть на роботу".
images
images
10:00 | Питання житлово-комунального господарства Подільського району обговорять під час "прямої лінії" з мешканцями.
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
Яндекс.Метрика
bigmir)net TOP 100 images



: 0.9926 sec