images


images
 Логотип видання 'Хрещатик'

images | | | | |        facebook новини в RSS-форматі номер в PDF-форматі
images
разделительная полоска
разделительная полоска
архів | документи | реклама | контакти
разделительная полоска
разделительная полоска разделитель
полоса
images images новини
images
06:00 |  У столиці триватимуть сезонні ярмарки
images images images
03:00 |  Відомий співак Іво Бобул вирішив йти в президенти України
images images images
01:00 |  Учені з'ясували, де живуть найщасливіші люди
images images images
22:00 |  Ефективні народні засоби, які допоможуть позбутися комарів
images images images
20:00 |  З'явилася карта перекриття міста через Пробіг під каштанами
images images images
18:00 |  "Укрзалізниця" запровадить безконтактні оплати за проїзд
images images images
16:00 |  Безкоштовний Wi-Fi, гучномовець і відеонагляд встановили для гостей міста
images images images
14:00 |  Ігорь Гавришкевич: Бути українцем замало, треба відчути причетність до рідного краю
images images images
12:00 |  Місто готується до святкування Дня Києва та Дня столиці
images images images
10:00 |  На муніципальних сайтах упроваджений онлайн-сервіс передачі показань квартирних лічильників гарячої води та опалення
images images images
08:00 |  "Google Україна" і КМДА запустили три сайти про Київ та область
images images images
06:00 |  Як і для чого реорганізовують ОХМАТДИТ
images images images
03:00 |  NASA створить найхолоднішу точку у Всесвіті
images images images
01:00 |  Як йога впливає на організм: цілющі властивості
images images images
22:00 |  Інститут національної пам’яті збирає свідчення про Голодомор
images images images
images
украинские новости RSS канал новини RSS  |  всi новини
images
полоса

images images ДОКУМЕНТИ  
images
images Рiшення Київради
images
images Розпорядження
images
images Нормативно-правовi акти 
images
images Укази Президента України
images
images Постанови
images
images Накази
images
images Проекти
images
images Документи інших відомств
images

полоса

раделитель розцінки на рекламуРеклама
раделитель меню репроцентрКольороподіл/репроцентр
images меню государственные закупкиДержавні закупівлі
images

Бюджет Києва 2018 Бюджет міста Києва на 2018 рік
images
фото "Картка киянина". Інформаційна сторінка
images
фото Контактний центр
міста Києва - 1551
images
images
images
  images
images
images Роздiли :   стрелка   |    |    |    |    |    |    |    
виходить у вівторок, середу, п‘ятницю images 12 лютого 2010 року, п'ятниця  №20 (3651) images
images
images
полоса
images
images
Київ
images
images
images
images 16/02/2010 10:36

«Вечірка» шукала місця, де можна навчитись готувати не лише смачно, а й творчо та красиво


Минулого тижня у Києві відбулося відкриття першої в країні art-food школи. «Арт-фуд – це дуже модний напрям. Він виник в Європі ще в 1970-х роках, і лише зараз приходить до нас. Усе розпочалося з того, що швейцарський художник Даніель Споеррі проголосив їду матеріалом для художніх експериментів. Слово «арт-фуд» включає живопис, фешн, а також власне страви», – розповіла директор школи і власниця ресторану «Бульвар-кафе» Віола Кім. Щоправда, першопроходець Даніель Споеррі був відомий своїми столами, заваленими недоїдками, брудними тарілками, недопалками, чашками, папірцями, вилками і ложками. Сліди буйної трапези приклеювалися, або навіть прикручувалися гвинтами до столу, від якого відпилювали ніжки. Виходила картина, яку вішали на стіну. Тоді, в 1970-ті, Даніель Споеррі організував Eat Art Gallery, де численні художники виставляли «твори» з їстівних матеріалів і харчових відходів.
Підхід сьогоденної арт-фуд школи зовсім інакший. Вона покликана як надавати задоволення і самовираження від самого процесу приготування, так і отримувати в результаті художній та їстівний продукт. Темою першого уроку в київській школі було створення авторських валентинок. Для цього пряники у вигляді серця розмальовували шоколадом і різнокольоровою глазур'ю. Першими «учнями» школи сталі зірки вітчизняного шоу-бізу – артистка Анжеліка Рудницька, дівчата з гуртів «69» та «Закльопки», телеведуча Тала Калатай та інші.
Спочатку планується проводити заняття раз на місяць, а пізніше влаштовувати майстер-класи щотижня, по вихідних. Викладачами запрошуватимуть спеціалістів нестандартних гастрономічних напрямів. Один з них – майстер міжнародної категорії з карвінгу (художня різка по овочам і фруктам) Олександр Станіславський – провів презентацію на першому уроці. Під його вмілими руками буряк перетворився на троянду, а огірок – на листя.«За допомогою арт-фуду можна оригінально оформити фуршетні столи, викласти цілі картини із суші з різною начинкою», – розповіла про застосування новації Віола Кім.

Для тих, хто хоче навчитися готувати передусім смачно і, можливо, здобути ще одну професію, «Вечірка» пропонує добірку кулінарних курсів Києва.

Школа ресторанного бізнесу «Класик»

Майбутніх кухарів та кондитерів навчають теорії і практиці кулінарної майстерності протягом 3 місяців. Кухня загальноєвропейська, заняття відбуваються зранку по три години, крім п’ятниці, суботи та неділі. Практична частина занять проходить у ресторанах міста. Викладає досвідчений технолог Жанна Смирнова.
Вартість: 2600 (для кухарів) – 2000 (для кондитерів) гривень за курс.
Адреса: вул. Дружківська, 10
Тел.: 400-85-66, (067) 287-2711

Технікум громадського харчування
Проводяться курси кухарів і кондитерів з видачею відповідних сертифікатів (3-й розряд для кухарів і 4-й – для кондитерів) Заняття тривають 6 місяців з 10:00 до 15:30, навчають теорії (11 дисциплін) та практиці безпосередньо в ресторанах. Можливе стажування та працевлаштування.
Вартість: 220 гривень за місяць.
Адреса: вул. Чигорина, 57
Тел.: 528-14-01

Інститут підготовки кадрів промисловості
На курсах навчають, як правильно приготувати, оформити і подати страви української, європейської і східної кухні, а потім відправлять на практику в ресторани Києва. Заняття проходять протягом 4-х місяців, 4 рази на тиждень, вдень і/або ввечері.
Вартість: 800 гривень на місяць.
Адреса: Лук’янівська, 65/67
Тел.: 417-20-10, 417-41-55.

Курси кулінарії «Матіола»
За п’ять місяців обіцяють навчити технології приготування, підбору продуктів та оформленню святкового столу. Заняття проходять раз на тиждень по вівторках і середах (4 години). Викладає кухар вищої категорії. Після закінчення видається свідоцтво.
Вартість 490 гривень на місяць
Адреса: Зоологічна, 6
Тел.: 455-94-85, 451-79-01.


Школа ресторанної справи при учбовому центрі «Анастасія»
Тут можна пройти кілька рівнів навчання і здобути відповідні розряди – від третього (на першому базовому рівні) до шостого (на п’ятому рівні) і стати шеф-кухарем. На заняттях запрошені кухарі навчають технології приготування, ресторанним рецептам різних кухонь, оформленню святкового чи фуршетного столу. Повний курс передбачає 172 учбових години і триває до 3 місяців. Базовий рівень можна здолати за 17 занять (68 годин).
Вартість: повний курс – 3300 грн. або 921 грн./міс., базовий – 700 гривень.
Адреса: Островського, 58
Тел.: 331-0206

Школа кулінарного мистецтва Миколи Тищенка
У школі власника «Нашої карти» набирають групи залежно від особистих побажань – від новачків до професійних кухарів, що бажають підвищити кваліфікацію. Заняття проходять три рази на тиждень по півдня протягом 2 місяців у ресторанах мережі «Наша карта». До вартості навчання входить спеціальна форма для кухарів та продукти. Кращі учні мають можливість влаштуватися працювати в мережу «Наша Карта».
Вартість: 8500 гривень
Тел.: (095) 779-00-30

Школа карвінгу по овочах і фруктах
Компанія «Моцарт кейтерінг» дає ексклюзивні уроки карвінгу – декоративного вирізування по овочах і фруктах. Заняття проводить дипломований майстер з тайського мистецтва карвінгу в Києві Олександр Станіславський. Заняття організовують індивідуальні і групові, один рівень триває день (8 годин), повний курс включає 6 рівнів (6 днів).
Вартість: 800 грн. за один рівень
Тел.: 221-23-94, (050) 33-22-160

Кулінарна школа при Центрі оздоровчих практик «Сім Я»
Професійні кухарі навчать, як харчуватися правильно, з користю для власного здоров’я і при цьому дуже смачно. В переліку майстер-класів японська, китайська, традиційні індійська та єврейська, українська, італійська кухні, а також коктейлі, страви з риби, шашлики і десерти. Заняття відбуваються за записом у суботу чи неділю у групі з 8 чоловік. До вартості входять продукти і дегустація відповідних до кухні напоїв.
Вартість: 400 грн. за майстер-клас
Адреса: вул. Щорса, 31
Тел.: 353-19-19
Сайт: www.7ya.be.

«Вечірній Київ»



прочитало 3711 чoловік   

полоса
   

полоса
images
images
images
images
Новини по темi:
images  
images
images
images
images
06:00 | У столиці триватимуть сезонні ярмарки.
images
images
20:00 | З'явилася карта перекриття міста через Пробіг під каштанами.
images
images
16:00 | Безкоштовний Wi-Fi, гучномовець і відеонагляд встановили для гостей міста.
images
images
12:00 | Місто готується до святкування Дня Києва та Дня столиці.
images
images
10:00 | На муніципальних сайтах упроваджений онлайн-сервіс передачі показань квартирних лічильників гарячої води та опалення.
images
images
18:00 | Палатний: Парламент зобов'язаний цього тижня ухвалити законопроект про Антикорупційний суд та обрати аудитора НАБУ.
images
images
16:00 | На Трухановому острові відбудеться Молодіжний патріотичний етно-фестиваль.
images
images
14:00 | Улітку та восени у столичному парку Шевченка проходитиме тематичний ярмарок "Мистецтво лікує".
images
images
12:00 | УЕФА погодився з позицією КМДА щодо неможливості використання логотипів Газпрому.
images
images
10:00 | УЄФА оприлюднила програму "Фестивалю чемпіонів".
images
images




images
© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
гіперпосилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin
images images images
bigmir)net TOP 100 images



: 0.9536 sec